La Barata
(Matadepera - Vallès Occidental)

Matadepera - La Barata, vista aèria

Matadepera - La Barata, vista aèria (Foto: Google Maps, 2010)

AutorJeroni Martorell Terrats (reforma)
Situació Crtra. de Talamanca, km 9
Important masia i antic hostal situat prop de la carretera de Talamanca, l'antic camí ral, al costat de la riera. Sembla que el seu origen es remunta a l'època romana, si fem cas a les restes trobades prop de la casa. A partir del segle XIV és habitada per la família Baratta, procedent de Verona, un membre de la qual, Antoni Barata Matas, va ser ministre d'Hisenda a començament del segle XIX. El conjunt arquitectònic, bàsicament del segle XVII-XVIII amb elements anteriors, va resultar molt malmès durant la guerra civil i va ser restaurat poc després per Jeroni Martorell. Conserva algunes finestres coronelles d'època gòtica.