Can Campanyà
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Castellbisbal - Can Campanyà (Foto: Albert Esteves, 2010)

Castellbisbal - Can Campanyà. Finestra a la façana de l'edifici antic

Castellbisbal - Can Campanyà (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1919)

Situació Av. Can Campanyà, s/n (Pol. Ind. Comte de Sert)
Masia d'origen medieval, tot i que la seva estructura actual pertany a una reforma o reconstrucció, probablement del segle XVI. Està documentada al cens parroquial de 1573, quan era propietat de Vicenç Campanyà. El 1600 hi vivia Vicenç Campanyà amb la seva esposa i els seus quatre fills. El 1752 consta com a propietari Antoni Campanyà. Al segle XX va ser propietat del comte de Sert. Actualment, la part antiga està desocupada i els cossos més moderns han estat habilitats com a restaurant.

La masia antiga consta de planta baixa i pis i té la teulada amb el carener paral·lel a la façana. En un dels costats hi ha el portal adovellat, de mig punt, i una finestra ricament ornamentada amb motllures en forma de cordes i un escut a la llinda sostingut per dues figures zoomòrfiques. A principis del segle XX es va construir un nou edifici, molt més gran, que desvirtua l'aspecte original del conjunt.