Can Canyadell
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Castellbisbal - Can Canyadell

Castellbisbal - Can Canyadell (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Crtra. de Terrassa, B-151, km 7,7
Gran casal de planta quadrada, de planta baixa, pis i golfes, i teulada a quatre vessants, construït a mitjan segle XIX després que fos enderrocada la masia original, situada a un km de distància, però dins del terme de Rubí. La nova masia va ser habitada entre 1850 i 1960. El seu propietari, Josep Canyadell Raventós, va ser alcalde de Castellbisbal entre els anys 1934-1935 i entre 1952 i 1954. L'any 2005 va ser rehabilitada i transformada en restaurant.

La casa té planta rectangular, amb planta baixa, pis i golfes. Té portal adovellat i finestres emmarcades amb pedra. És probable que els materials de les obertures provinguin de la masia antiga. Les golfes sobren amb una llarga galeria d'arcs rebaixats.