Arc romà del pont del Diable
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Martorell - Pont del Diable (Foto: Albert Esteves, 2023)

Castellbisbal - Pont del Diable

Castellbisbal - Pont del Diable (Foto: David Oliver, 2009)

Castellbisbal - Pont del Diable (Foto: Calafellvalo, 2008)

Castellbisbal - Arc romà del Pont del Diable (Foto: Manuel Genovart -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1923)

PeríodeSegle IV ac a IV dc
EstilArt antic
Situació Cruïlla de la crtra. C-243 amb la AP-2
Tot i la seva habitual identificació amb Martorell, la part oriental del Pont del Diable pertany a Castellbisbal. En aquest tram hi ha un dels elements més interessants del pont, l'arc triomfal romà construït entre els anys 16 i 8 aC, segons les marques de les legions romanes trobades al basament de l'arc. L'arc és posterior, probablement de la primera meitat del segle II dC; consta d'un nucli de formigó recobert de carreus que tenia dues pilastres d'ordre corinti als cantons per tal de sostenir l'entaulament. Va ser restaurat l'any 1928.