Sant Quintí de Can Pedrerol de Baix
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Castellbisbal - Sant Quintí de Can Pedrerol de Baix

Castellbisbal - Sant Quintí de Can Pedrerol de Baix (Foto: Albert Esteves, 2010)

Castellbisbal - Sant Quintí de Can Pedrerol de Baix (Foto: Albert Esteves, 2023)

Castellbisbal - Sant Quintí de Can Pedrerol de Baix (Foto: Josep Salvany. Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1913)

Situació Polígon Industrial Nord-Est, al costat de la masia
Està situada a pocs metres de la masia. La trobem esmentada per primer cop en un document de mitjan segle XII. Té planta rectangular amb absis semicircular, més estret i baix que la nau, i una absidiola lateral. El portal és adovellat, amb una doble arcada de mig punt, i al seu damunt hi ha una finestra de doble esqueixada. Corona la façana un campanar d'espadanya de dos ulls. Les restes de decoració llombarda de l'absidiola fan pensar en l'existència d'una capella anterior, del segle XI, potser destruïda en una ràtzia sarraïna. El temple actual es degué construir durant la primera meitat del segle XII.