Sant Vicenç del Castell
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Castellbisbal - Sant Vicenç del Castell (Foto: Albert Esteves, 2010)

Castellbisbal - Sant Vicenç del Castell (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorGuillem Martell, mestre de cases de Terrassa
Situació Parc de l'Ermita. Serrat de les Garses
La primera capella del castell, construïda a mitjan segle XI, va ser l'església parroquial fins al segle XVI, quan es va construir la nova església de Sant Vicenç, al centre de la vila. D'aquell edifici romànic no en resta res. El temple actual va ser alçat el 1637 al mateix lloc i refet el 1771. Una tempesta va destruir la teulada l'any 1899 i va ser rehabilitada pocs anys després. L'espadanya va ser afegida l'any 1964.

L'edifici té una sola nau, de planta rectangular, feta amb maçoneria i arrebossada. La coberta és una teulada a dues aigües. La porta és adovellada, d'arc rebaixat.