Casa Mònaco
(Sant Cugat del Vallès - Vallès Occidental)

Sant Cugat del Vallès - Casa Mònaco

Sant Cugat del Vallès - Casa Mònaco (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorEduard M. Balcells Buïgas
Situació Av. de Gràcia, 50
InterèsEspecial interès Interessant
Constitueix una de les obres més representatives d'Eduard M. Balcells, situada al barri d'estiueig del Pla del Vinyet. Va ser edificada cap a la fi del segle XIX i reformada per Balcells el 1910. La reforma va redissenyar les façanes amb un acabat que imita un encoixinat de carreus i un conjunt d'elements decoratius propis del Modernisme historicista. El coronament, embellit amb esgrafiats, mostra els respiralls emmarcats amb relleus de fullatge motiu similar al de la barana de pedra calada. L'entrada ve precedida per un porxo balconer amb barana de balustres.

A banda de la casa, cal destacar també la pèrgola de columnes salomòniques i la lògia noucentista de la piscina.