Sant Cebrià de Valldoreix
(Sant Cugat del Vallès - Vallès Occidental)

Sant Cugat del Vallès - Sant Cebrià de Valldoreix

Sant Cugat del Vallès - Sant Cebrià de Valldoreix (Foto: Albert Esteves, 2010)

Sant Cugat del Vallès - Sant Cebrià de Valldoreix (Foto: Till F. Teenck, 2007)

Situació Carrer de l'Església, 2
Església d'origen romànic consagrada l'any 1047, coneguda amb el nom de Sant Cebrià d'Aqualonga. A partir de 1233 ja apareix el nom de Valledaurexio. Les nombroses modificacions que ha anat patint al llar del segles, especialment al segle XVII, ha desfigurat molt el seu aspecte. Actualment consta d'una nau única amb capelles laterals que, a la banda de migdia, conformen una nau lateral. De l'antiga capella romànica es poden detectar algunes restes de l'estructura, però la construcció que ens ha pervingut és bàsicament del segle XVII, quan es va enderrocar l'absis per allargar la nau, es va fer la nova coberta i es reformà la façana, presidida per un campanar de torre.