Can Montmany
(Sant Cugat del Vallès - Vallès Occidental)

Sant Cugat del Vallès - Can Montmany (Foto: Albert Esteves, 2006)

Sant Cugat del Vallès - Can Montmany, vista aèria

Sant Cugat del Vallès - Can Montmany, vista aèria (Foto: Google Maps, 2010)

Situació Avinguda de Can Montmany
Situat al sector del Puig Madrona, prop del terme del Papiol, és un dels masos més importants del municipi. Antigament es coneixia com a Mas Brunet fins que va ser adquirit per Francesc Monmany el 1639 i va iniciar el seu procés de creixement. A partir del segle XIX es va dedicar a la producció de cava. El conjunt d'edificis actuals és bàsicament del segle XIX. La casa principal, de planta rectangular i teulada a quatre aigües, destaca per la seva airosa torratxa.

Actualment la propietat és pública (Ajuntament de Sant Cugat i EMD de Valldoreix) i, des de 2012, la finca forma part del Parc Natural de Collserola. L'espai agrari està gestionat per L'Ortiga, agricultura ecològica a Collserola i està previst que l'edifici funcioni com a equipament públic.