Sant Llorenç de Fontcalçada
(Sant Cugat del Vallès - Vallès Occidental)

Sant Cugat del Vallès - Sant Llorenç de Fontcalçada

Sant Cugat del Vallès - Sant Llorenç de Fontcalçada (Foto: Albert Esteves, 2010)

Sant Cugat del Vallès - Sant Llorenç de Fontcalçada, interior

Situació Camí de Can Ametller
Està situada al costat de la masia de ca n'Ametller, ara convertida en restaurant. Està documentada des de l'any 1084 i era possessió del monestir de Sant Cugat. Cap al segle XVIII va resultar molt malmesa a causa d'un llamp i va ser reedificada l'any 1796 sobre les restes de la primitiva església romànica. Consta d'una sola nau amb teulada a dos vessants i una petita espadanya. En un mur lateral es pot veure la primitiva porta ara tapiada i una finestra de doble esqueixada. Originalment tenia un absis en forma de ferradura del qual se'n van descobrir els fonaments en una restauració, l'any 1976.