Ermita de Sant Climent
(Badalona | Canyet - Pomar - Barcelonès)

Badalona - Ermita de Sant Climent

Badalona - Ermita de Sant Climent (Foto: Francesc, 2009)

Badalona - Ermita de Sant Climent (Foto: Joan Borràs Alsina, 2024)

Badalona - Ermita de Sant Climent. Petit altar dedicat a la Verge de Montserrat

Badalona - Ermita de Sant Climent. Petit altar dedicat a la Verge de Montserrat (Foto: Joan Borràs Alsina, 2024)

Badalona - Ermita de Sant Climent (Foto: Carmen Ortega, 2019)

Badalona - Ermita de Sant Climent, durant la reconstrucció

Badalona - Ermita de Sant Climent, durant la reconstrucció (Foto: enviada per Carmen Ortega, 1979/80)

Situació Serrat de les Ermites
Està situada al serrat de les Ermites, al cim d'un turó, al límit amb el terme de Montcada i Reixac. S'hi pot accedir per un camí del Puig Castellar. Va ser erigida com a oratori pels monjos de Sant Jeroni l'any 1673. El 1980 va ser reconstruïda pel Centre Excursionista de Badalona.

Té planta rectangular, amb capçalera semicircular, coberta amb volta de canó revestida exteriorment de rajoles. La porta és rectangular, amb llinda de fusta. Presideix la façana un campanar d'espadanya fet amb maons.

Carmen Ortega ens ha fet arribar les fotografies adjuntes, corresponents a la reconstrucció de l'ermita, els anys 1979-1980. Ens diu: Les següents fotografies són un testimoni de les tasques de reconstrucció de l'ermita per part d'una colla d'amics, d'habilitats vàries, que pertanyien al Centre Excursionista de Badalona entre 1979 i 1980. Voluntaris apassionats dedicats en cos i ànima en retornar part de la història de Badalona.