Església de Sant Pere de Reixac
(Montcada i Reixac - Vallès Occidental)

Montcada i Reixac - Església de Sant Pere de Reixac

Montcada i Reixac - Església de Sant Pere de Reixac (Foto: Albert Esteves, 2010)

Montcada i Reixac - Església de Sant Pere de Reixac (Foto: Rossend Flaquer -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, 1917)

Situació Camí de Sant Pere de Reixac
InterèsEspecial interès Interessant
L'antiga església parroquial de Reixac està situada dalt d'un turó, al vessant occidental de la Conreria. Està documentada des de l'any 992. Va ser refeta a mitjan segle XI i consagrada el 1048. Cap a l'any 1676 es va transformar adquirint el se aspecte actual. Va ser parròquia fins el 1876. Consta de dues naus paral·leles capçades amb sengles absis, cobertes amb voltes de canó d'època moderna. Es creu que la nau de migdia podria ser del segle X i l'altra correspondria a la reforma del segle XI. Al costat de la porta, adovellada i situada al mateix lloc que l'original, s'alça el campanar, de base quadrada i coronament octogonal, del segle XVII. Adossada a l’església hi la casa conventual, amb una finestra gòtica. El conjunt va ser restaurat per Jeroni Martorell l'any 1951.