Torre Valentí
(Montcada i Reixac - Vallès Occidental)

Montcada i Reixac - Can Filaina

Montcada i Reixac - Can Filaina (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorJosep Graner Prat
Situació Camí que surt de la crtra. de Montcada a Badalona - B-5011, km 8,1
Al sector de la Vallençana, prop de la carretera de Montcada a Badalona, hi ha la masia de can Filaina, del segle XVIII. Al seu costat la família Valentí, joiers de Barcelona, hi va construir una torre d'estiueig, projectada l'any 1927 per Josep Graner. Dos anys més tard Lluís G. Colomer va projectar una altra casa prop d'aquesta. S'accedeix al pati a través d'un gran portal de maó vist i rajola ceràmica, amb teulada ondulada. La casa, amb una destacada torratxa, presenta finestres de disseny molt variat, algunes geminades amb columnes salomòniques, sempre jugant amb la ceràmica i el maó vist, material que es repeteix a les baranes dels balcons i a la cornisa.