Can Fontanet
(Montcada i Reixac - Vallès Occidental)

Montcada i Reixac - Can Fontanet

Montcada i Reixac - Can Fontanet (Foto: Valentí Pons)

Montcada i Reixac - Can Fontanet (Foto: Albert Esteves, 2010)

Montcada i Reixac - Can Fontanet (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1915)

Situació Ctra. BV-5001. a la Roca, km 9
Maia situada al sector de Sant Pere de Reixac, prop de la carretera de la Roca. Té el seu origen al segle XIII i pertanyia al convent de la Mercè de Barcelona. L'any 1386 va ser adquirida per Simó de Fontanet. És un edifici de planta rectangular amb teulada a dues aigües. El portal és adovellat i al seu damunt hi ha un interessant finestral renaixentista, amb l'escut dels Fontanet sostingut per dos àngels i els bustos d'un home i una dona. Destaca especialment la façana nord, reforçada amb contraforts i que mostra al pis superior diverses finestres de llinda gòtica. Actualment acull un restaurant.