Can Moià
(Montcada i Reixac - Vallès Occidental)

Montcada i Reixac - Can Moià, vista aèria (Foto: Google Maps, 2010)

Montcada i Reixac - Can Moià (Foto: Anònim -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, c1918)

Montcada i Reixac - Can Moià (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1925)

Situació Camí que surt de la crtra. BV-5001. a la Roca, km 8,3
Situada al sector de Sant Pere de Reixac, prop de can Fontanet. És un dels masos més antics del terme, documentat des de l'any 1322. L'any 1386 va ser comprada per Simó de Fontanet. Era coneguda com a Mas Soler i posteriorment Mas Corbera. Va ser adquirida pels marquesos de Moià l'any 1715.
Les diferents ales de l'edifici formen un recinte de planta rectangular amb un pati interior. La façana principal té portal adovellat i dues finestres conopials gòtiques. Les golfes s'obren amb quatre finestres de punt rodó. Hi ha restes d'un rellotge de sol. La casa compta amb una capella dedicada a la Puríssima, feta pel mestre d'obres Guillem Ça Rovira, l'any 1372.