Can Rigalt
(L'Hospitalet de Llobregat | Barris del Nord-Oest - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Can Rigalt

L'Hospitalet de Llobregat - Can Rigalt (Foto: Albert Esteves, 2021)

L'Hospitalet de Llobregat - Can Rigalt (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Crtra. Collblanc, 170
Edifici del 1741 resultat de la reconstrucció d'un edifici anterior i situada al peu de la carretera oberta per Carles III en aquella època. L'heretat de can Rigalt, dedicada a la vinya i el vi, es repartia amb la veïna finca de la Pubilla Casas la major part del terreny de l'actual barri. Havia estat adquirida el 1728 per Miquel Rigalt. La seva filla es va casar amb Joan de Girona, l'escut del qual figura en la portalada principal.

L'edifici és d'estil neoclàssic, de tres plantes, construït a base de maçoneria rústica estucada i pedra polida a les arestes i contraforts. La façana principal, amb pilastres sobre mènsules, presenta al nivell de la primera planta finestres rectangulars amb llinda i brancals de pedra, a la planta noble finestrals i balconada d'arc rebaixat i a la planta superior tres ulls de bou.