Torre Vinyals (Escola de Música)
(Cerdanyola del Vallès - Vallès Occidental)

Cerdanyola - Torre Vinyals

Cerdanyola - Torre Vinyals (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorRamon Puig Gairalt (atrib.)
Situació Carrer de Sant Enric, 31
Torre d'estiueig construïda a començament del segle XX, després que la finca fou adquirida per Magí Vinyals l'any 1901. És probable que el projecte fos executat pel seu gendre Ramon Puig Gairalt. Segons el Cadastre, la data de construcció és 1918.

La casa, oberta als quatre vents forma un joc de volums que atorga a cada façana un perfil diferent. Domina el conjunt la torre situada en un dels angles, amb teulada a quatre aigües. L'ornamentació és força continguda, amb alguns detalls singulars com les columnes helicoïdals de maó vist o la tribuna poligonal de la cantonada.