Església antiga de Sant Martí
(Cerdanyola del Vallès - Vallès Occidental)

Cerdanyola - Església antiga de Sant Martí

Cerdanyola - Església antiga de Sant Martí (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorPere Pomes, m.o.
Situació Carrer dels Boters - Cementiri
Antiga església parroquial que va substituir la primitiva església romànica de Sant Martí, situada a Collserola, la pedra de la qual es va aprofitar per a la seva construcció. Aquesta es va iniciar l'any 1597 i també va ser dedicada a sant Martí. El seu estil és gòtic-renaixentista. Consta d'una sola nau amb capelles laterals i absis poligonal. Exteriorment està reforçada amb contraforts. A l'esquerra de la façana hi ha el campanar, sobrealçat en època barroca. El portal és renaixentista, flanquejat amb columnes estriades i presidit per un frontó triangular sobre un fris de metopes.