Església de Santa Perpètua
(Santa Perpètua de Mogoda - Vallès Occidental)

Santa Perpètua de Mogoda - Església de Santa Perpètua

Santa Perpètua de Mogoda - Església de Santa Perpètua (Foto: Albert Esteves, 2010)

Santa Perpètua de Mogoda - Església de Santa Perpètua (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1911)

Santa Perpètua de Mogoda - Església de Santa Perpètua (Foto: Araceli Merino, 2009)

Santa Perpètua de Mogoda - Església de Santa Perpètua (Foto: Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda)

InterèsEspecial interès Interessant
Edifici romànic, amb modificacions posteriors, que té el seu origen en una primitiva basílica paleocristiana de la qual se n'han trobat restes al subsòl. L'església actual va ser consagrada l'any 1178. Inicialment tenia una nau única capçada amb un absis semicircular i un campanar de torre que conserva encara part de la decoració llombarda. Cap a la fi del segle XII o inicis del XIII es degué construir l'actual capçalera trilobulada i la volta de la nau central. Les naus laterals i el campanar del cimbori són d'època barroca. L'any 1950 es va rebaixar la coberta deixant part de les antigues finestres com a merlets.