La Pregona
(Sant Llorenç Savall - Vallès Occidental)

Sant Llorenç Savall - La Pregona

Sant Llorenç Savall - La Pregona (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

Situació Sota el pujol dels Emprius, vall d'Horta
La primera documentació de La Pregona és del 1266. Als segles XIX-XX, probablement el paleta Maurici Pla, el mateix que el del Marquet de les Roques, fou qui va portar a terme l'ampliació d'aquesta masia, que li atorga un caràcter modernista, no se sap si sota la direcció de l'arquitecte Batllevell o senzillament, inspirant-se en el seu treball en aquella gran casa.

Situada sota el coll de Pregona, als peus del pujol rocós dels Emprius, a la capçalera de la vall d’Horta, és la masia més recòndita de la vall. Se la coneixia també com a Comapregona.