La Roca
(Sant Llorenç Savall - Vallès Occidental)

Sant Llorenç Savall - La Roca

Sant Llorenç Savall - La Roca (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

Sant Llorenç Savall - La Roca, des del camí del Marquet de les Roques

Sant Llorenç Savall - La Roca, des del camí del Marquet de les Roques (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

Situació Vall d'Horta, accés des de la carretera B-124
La Roca és una de les masies més grans de la zona, a l’entrada de la vall d'Horta. Documentada des de 1328, ha estat escenari d’actes vinculats al bandolerisme.

La masia de la Roca fou sotmesa al domini del castell de Pera i va esdevenir molt pròspera a partir de finals del segle XVI, quan el seu propietari, Valentí Roca, va adquirir el molí fariner que hi ha al costat mateix de la masia (al llindar d'una finestra del mas hi ha una inscripció amb l'any 1558). De la família Roca va passar, per matrimoni, cap a la fi del segle XIX, als Margenat.

Acull un punt de trobada per als amants del cavall. A part de magatzem, granges, corts, horts i conreus, compta amb un antic trull d’oli, un sifó d’aigua, un molí fariner i un forn d’obra de l’època medieval. Al forn d’obra de coure es couen rajoles i teules de forma artesana, un cop l'any.