La Muntada
(Sant Llorenç Savall - Vallès Occidental)

Sant Llorenç Savall - La Muntada

Sant Llorenç Savall - La Muntada (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

Sant Llorenç Savall - La Muntada, edifici no restaurat a l'esquerra del principal

Sant Llorenç Savall - La Muntada, edifici no restaurat a l'esquerra del principal (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

Sant Llorenç Savall - La Muntada - L'era i un edifici de construcció moderna

Sant Llorenç Savall - La Muntada - L'era i un edifici de construcció moderna (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

TipusMasia
Situació Vall d'Horta (accés des del camí del Marquet de les Roques, o des del poble, pel camí de La Muntada)
La Muntada és un dels masos més antics i significatius de la vall d’Horta, documentat des de l'any 1162. Era propietat d’un dels senyors del castell de Pera (s. XI-XII). Fou fill del mas Joan Muntada (el Minyó de Sant Llorenç Savall), famós bandoler de la colla d’en Perot Rocaguinarda (s. XVII). Adquirida per la Diputació de Barcelona el 1998, és ara una escola de natura.

Molt restaurada, hi destaquen el rellotge de sol, l’era i un parell de finestrals de pedra i mur. A la banda esquerra es troba un petit edifici rectangular, mig derruït, que no ha estat restaurat.