El Romeu
(Sant Llorenç Savall - Vallès Occidental)

Sant Llorenç Savall - El Romeu, vist pujant al castell de Pera (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

Sant Llorenç Savall - El Romeu

Sant Llorenç Savall - El Romeu (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

Sant Llorenç Savall - El Romeu. En primer terme, la llinda amb el mas d'Agramunt

Sant Llorenç Savall - El Romeu. En primer terme, la llinda amb el mas d'Agramunt (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

Sant Llorenç Savall - El Romeu, des de la banda de darrera

Sant Llorenç Savall - El Romeu, des de la banda de darrera (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

Situació Accés des del camí del Marquet de les Roques
És probablement una de les masies més velles i més ben conservades de la rodalia. S’hi arriba un cop passades de llarg les de Can Brossa i Agramunt, a la dreta del camí de la vall d’Horta. Sembla tenir un origen comú amb el Mas Pregon, ambdues esmentades ja al segle XIII. Amb una estructura típica de casa pairal, i oportunament restaurada i convertida en residència, ha sabut conjugar les formes antigues i modernes i s’ha integrat a l’entorn tot mantenint el caràcter rural.

Al costat de l'edifici principal, s'hi troben, a la banda dreta, dues edificacions més modernes i separades d'aquest. El mas té l'estructura típica, amb dues plantes i teulat a dos vessants, amb carener perpendicular a la façana.