El Marquet de l'Era
(Sant Llorenç Savall - Vallès Occidental)

Sant Llorenç Savall - El Marquet de l'Era (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

Sant Llorenç Savall - El Marquet de l´Era

Sant Llorenç Savall - El Marquet de l´Era (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Sant Feliu, 2
Construcció del s. XVII amb reformes posteriors. A la llinda de dues finestres hi ha les dates de 1689 i 1692. És un edifici d’estil residencial agrari, de planta rectangular i tres pisos, que va ser catalogat d’interès local, per la qual cosa l’Ajuntament l’adquirí el 1996 i en consolidà la teulada. L'any 2010 s'estava restaurant, amb la intenció de transformar-lo en equipament públic.

Històricament, el mas està documentat des del segle XII i va ser propietat dels Marquet o Marquès, grans senyors rurals. Durant el segle XIX es va fer servir de caserna.