Capella de Sant Genís
(Palau-solità i Plegamans - Vallès Occidental)

Capella de Sant Genís, porta i campanar (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

Capella de Sant Genís, façana nord

Capella de Sant Genís, façana nord (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

Situació Camí de la Serra, al costat de Can Gordi
Documentada des de l'any 1013, l'antiga església romànica de Sant Genís, no gaire lluny del castell de Plegamans, va resultar destruïda l'any 1936 i només en van restar alguns vestigis, aprofitats en la reconstrucció de la capella.
Consta d'una nau única amb portal de punt rodó i campanar d'espadanya. A la façana adjacent hi ha una altra porta d'arc rodó.
De les restes de l’antiga església romànica, que tenia planta de creu llatina, cal destacar, a la cantonada esquerra de la façana principal, una columna al capitell de la qual hi trobem un angelet amb una inscripció.