Can Maiol
(Palau-solità i Plegamans - Vallès Occidental)

Estàtua (que sembla o és) egípcia al jardí de Can Maiol

Estàtua (que sembla o és) egípcia al jardí de Can Maiol (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

Can Maiol

Situació Carrer del Montseny, s/n (prop carretera de Mollet a Moià)
Can Maiol és una masia d'arquitectura popular amb planta i dos pisos. La coberta, vista des de la façana principal, sembla plana. No obstant això, té escassa inclinació, dues vessants i és de teula àrab. A la planta baixa hi ha un portal d'entrada rectangular i finestres emmarcades. Al primer pis, planta noble, hi ha una galeria oberta que, a la part exterior, té una filada de vuit columnes. La façana principal està coronada amb un element decoratiu de pedra. El pati d'entrada està tancat per un mur amb una portalada amb teulada de dos vessant amb voladís pronunciat.

L'estructura de la masia ha anat patint transformacions a través de diferents èpoques, sobretot a la façana principal. L'actual és el resultat de les reformes fetes al segle XVII.

Can Maiol i els seus voltants formen part del Campus Arqueològic de la Fundació Clos.