Església de Sant Mamet
(Riumors - Alt Empordà)

Riumors - Església de Sant Memet, portalada (Foto: Albert Esteves, 2010)

Riumors - Església de Sant Memet, interior

Riumors - Església de Sant Memet, interior (Foto: Jacob Casquete - Gencat.cat, 2009)

Situació Plaça Major
De l'església medieval romànica, esmentada ja el 1019 i consagrada de nou el 1150, no en resta cap vestigi. Potser va resultar malmesa en els aiguats de 1421 i les seves pedres es degueren reaprofitar per construir un nou temple, probablement durant el segle següent, que es reformà a la segona meitat del segle XVIII. Consta d'una nau de planta rectangular amb una façana barroca flanquejada per dues torres que devien preveure dos campanars, dels quals només se'n va arribar a construir un, al costat esquerre. El portal és rectangular. emmarcat amb grans carreus motllurats. A la llinda hi ha gravada la data de 1770, moment en el qual va ser reformada l'església fins adquirir el seu aspecte actual.