Església de Santa Eulàlia de Noves
(Garriguella - Alt Empordà)

Garriguella - Santa Eulàlia de Noves, portalada (Foto: Albert Esteves, 2010)

Garriguella - Santa Eulàlia de Noves, campanar

Garriguella - Santa Eulàlia de Noves, campanar (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorPere Santariol, m.o.
Situació Plaça de l'Església
De la primitiva església romànica del segle XI se'n conserven algunes restes a la part de la sagristia i la capçalera. Tenia tres naus i un campanar de cadireta. Durant l'edat mitjana depenia del monestir de Sant Quirze de Colera. L'edifici actual es va edificar entre 1722 i 1785 tot i que el campanar no es va enllestir fins el 1882. Consta d'una nau de grans dimensions, amb capelles laterals, creuer amb cúpula octagonal i absis semicircular. La façana és senzilla, amb portal adovellat d'arc rebaixat, òcul emmarcat amb pedra i el campanar octogonal a la banda esquerra.
L'església està situada al nucli de Noves, ara el més gran del terme, urbanitzat a partir del segle XVIII.