Cases del segle XVIII
(Garriguella - Alt Empordà)

Garriguella - Porta de 1763 (Foto: Albert Esteves, 2010)

Garriguella - Llinda de 1767

Garriguella - Llinda de 1767 (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació
La segona meitat del segle XVIII va ser una època de gran esplendor per Garriguella, sobretot per la puixança en el conreu de la vinya i l'elaboració de vi. Aquesta prosperitat es va estroncar en començar el segle XIX primer a causa de la Guerra del Francès i les Carlinades i després per les diverses plagues que van malmetre els ceps i que van obligar a molts vilatans a emigrar a les Amèriques.
D'aquella venturosa etapa, que va veure sorgir el nucli de Noves, n'han quedat algunes cases i moltes portes i finestres amb brancals i llindes de pedra on s'hi pot llegir encara la data i el nom del propietari.