Antic ajuntament de Les Corts
(Barcelona | Les Corts - Barcelonès)

Barcelona - Antic ajuntament de Les Corts (Foto: Albert Esteves, 2010)

Barcelona - Antic ajuntament de Les Corts (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorAntoni Rovira Rabassa
Situació Plaça Comas, 18
L'edifici de l'antic ajuntament de les Corts, ara seu del districte, es va inaugurar l'any 1884. És un edifici de planta baixa i planta noble, coronat per un destacat frontó triangular que té el timpà esculpit amb l'escut del poble i que està coronat amb un medalló on hi ha inscrita la data. La façana és simètrica, amb un cos central on a la planta baixa s'obren els tres arcs del porxo i a la planta noble la tradicional balconada dels edificis institucionals. Els elements decoratius (columnes, pilastres, capitells, frontons) estan extrets del repertori clàssic. Tot el conjunt s'inscriu dins l'estil de l'academicisme Beaux-Arts francès.