Can Vinyals de la Torre
(Barcelona | Sant Ramon - Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Can Vinyals de la Torre, rellotge de sol

Barcelona - Can Vinyals de la Torre, rellotge de sol (Foto: Albert Esteves, 2010)

Barcelona - Can Vinyals de la Torre, de nit

Barcelona - Can Vinyals de la Torre, de nit (Foto: Albert Esteves, 2015)

Barcelona - Can Vinyals de la Torre (Foto: Antoni Gallardo. Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, 1925)

Barcelona - Can Vinyals de la Torre (Foto: J. Dolcet. Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, inicis segle XX)

Barcelona - Can Vinyals de la Torre. Croquis

Barcelona - Can Vinyals de la Torre. Croquis (Foto: Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya)

Barcelona - Can Vinyals de la Torre. Inscripció

Barcelona - Can Vinyals de la Torre. Inscripció (Foto: Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya)

Situació Doctor Salvador Cardenal, 5-7
InterèsEspecial interès Interessant
És la masia barcelonina que millor conserva el seu aspecte antic, bàsicament de començament del segle XVII, tot i que l'origen del mas és molt anterior, tal com ho testifica la base de torre medieval que encara es conserva al seu costat.

És un edifici de tipus basilical, amb el cos central més elevat i cobert amb teulada a quatre aigües. El portal és adovellat, de punt rodó, i les finestres tenen la llinda, els brancals i l'ampit de pedra motllurada.

A la llinda de la porta hi ha un gran carreu amb l'escut de la família Vinyals de la Torre i la inscripció fou fet per Benet Vinyals de la Torre l'any 1610. Aquesta família en va mantenir la propietat fins a mitjan segle XIX. El 1714, la casa fou saquejada i incendiada per les tropes borbòniques.

Els Vinyals se'n van desprendre el 1906 i havia passat per diversos propietaris quan la va adquirir la cadena hotelera Husa el 1972, que l'ha venut recentment (2018). Fou restaurada als noranta per Arnald Rodríguez.