Can Planes
(Corbera de Llobregat - Baix Llobregat)

Corbera de Llobregat - Can Planes (4)

Corbera de Llobregat - Can Planes (4) (Foto: Albert Esteves, 2020)

Corbera de Llobregat - Cabana al costat de Can Planes

Corbera de Llobregat - Cabana al costat de Can Planes (Foto: Albert Esteves, 2020)

Corbera de Llobregat - Can Planes (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Corbera de Llobregat - Can Planes. Postal antiga

Situació Camí de Can Planes
Va ser una de les heretats més extenses de Corbera. La família Planes està documentada des del segle XV i el mas pròpiament dit des del 1566. A mitjan segle XVIII la pubilla, Mariona Planes, es va casar amb Esteve Romagosa del Lledoner. El 1961, els fills de Josep Romagosa van vendre el mas a una família suïssa. En els seus orígens la casa estava situada a l'altra banda de la riera (la casa Vella). La casa nova està voltada d'un conjunt d'edificacions construïdes al llarg del temps: corrals, pallisses, cellers, una granja... També hi havia hagut un molí d'oli, una premsa per fer vi i fins i tot un escorxador. Al portal adovellat que dona accés al pati hi ha inscrit el nom d'Antoni Planes i la data de 1618.