Can Rabella
(Molins de Rei - Baix Llobregat)

Molins de Rei - Can Rabella

Molins de Rei - Can Rabella (Foto: Anna Martí Guitart, 2010)

Molins de Rei - Can Rabella, detall rellotge de sol

Molins de Rei - Can Rabella, detall rellotge de sol (Foto: Anna Martí Guitart, 2010)

Molins de Rei - Can Rabella (Foto: Joan Estorch -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, entre 1921 i 1936)

Molins de Rei - Can Rabella (Foto: Joan Borràs Alsina, 2023)

Situació Riera de Vallvidrera
És una masia amb la típica construcció de planta i pis molt abundant a la serra de Collserola. La teulada dóna pas a dos vessants i una gran porta central d’accés a la masia. Predomina el seu pati central ben just enfront, i ambdós costats de la porta d’entrada hi trobarem dos bancs de pedra per jeure a l’hora de la fresca. Si enlairem la vista una mica més enllà, sobre els nostres caps veurem un rellotge solar a l’esquerra de la porta i una petita construcció amb una majòlica de la mare de Déu de Montserrat a la banda dreta. Antigament la masia pertanyia a la parròquia de Santa Creu d’Olorda, més tard, el 1868, va passar a la parròquia de Sant Bartomeu de la Quadra, i finalment l'any 1916 amb la dissolució del municipi de Santa Creu d’Olorda aquesta masia va passar a formar part de Molins de Rei. (text: Anna Martí Guitart)

Encara activa, els masovers són la família Ricart des de 1907. Coneguda com a can Revella de Baix, des de 1325, ha tingut els noms de Mas Sigalet, mas Queralt, mas Noguera i mas Albareda. Actualment, és de la família Boix.