Creu de Pedralbes
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Creu de Pedralbes (Foto: Albert Esteves, 2017)

TipusCreus monumentals
AutorLluís Bonet Garí
Situació Av. Pedralbes. Plaça de la Creu de Pedralbes
Alçada l'any 1946, impulsada per la Junta Diocesana d'Acció Catòlica, com a homenatge als centenars de creus de terme destruïdes per les milícies republicanes durant la Guerra Civil. És una creu monumental de grans dimensions, precedida per una escalinata. Als peus s'hi pot veure l'escut de Barcelona. El fust és poligonal i el nus o tambor mostra les imatges de sant Oleguer, sant Pacià, el Pare Claret, sant Sever, sant Raimon de Penyafort, sant Cugat, sant Pau, santa Eulàlia i sant Josep Oriol. La creu, floronada, mostra el Crist crucificat a l'anvers i la Mare de Déu amb el Nen al revers.