Escultura Tarragona (Diagonal)
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Escultura Tarragona (Diagonal) (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Escultura Tarragona (Diagonal) (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorJaume Otero Camps
Situació Av. Diagonal, 686
És un dels dos grups escultòrics situats a la Diagonal, entre la facultat d'Econòmiques i el Palau de Pedralbes, originalment destinats a la plaça Catalunya, per a representar les quatre províncies catalanes. El de Tarragona se li va encarregar a Jaume Otero (Maó, 1888 - 1945), que l'any 1928 va esculpir aquesta al·legoria en pedra, però que finalment va fer una segona versió, en aquest cas en bronze, que és la que es pot veure a la plaça Catalunya. La versió amb pedra, juntament amb Lleida, de Fuxà, es va col·locar a la Diagonal. Hi podem veure elements representatius de la província: l'agricultura, la pesca, la navegació i el món clàssic.