Hospital de Sant Miquel (Casa de Cultura)
(Tossa de Mar - La Selva)

Tossa de Mar - Hospital de Sant Miquel, capella

Tossa de Mar - Hospital de Sant Miquel, capella (Foto: Albert Esteves, 2010)

Tossa de Mar - Hospital de Sant Miquel (Foto: Albert Esteves)

Situació Avinguda del Pelegrí, 8
Situat als afores de la Vila Nova, l'hospital de Sant Miquel va ser fundat l'any 1773 mercès a llegat de Tomàs Vidal i Rei. Va substituir l'antic hospital de pobres que hi havia hagut a la Vila Vella i que es trobava en estat de ruïna. El fundador, un dels primers indians catalans, es va fer enterrar a la mateixa capella de l'hospital.

L'edifici té planta rectangular i s'articula al voltant d'un pati central. on hi ha el pou. Les portes i finestres són d'arc rebaixat, emmarcades amb pedra. L'any 1903 va ser convertit en convent de monges i escola. Des de l'any 1984 fa funcions de Casa de Cultura.