Capella de la Mare de Déu del Socors
(Tossa de Mar - La Selva)

Tossa de Mar - Capella de la Mare de Déu del Socors

Tossa de Mar - Capella de la Mare de Déu del Socors (Foto: Albert Esteves, 2008)

Tossa de Mar - Capella de la Mare de Déu del Socors (Foto: Josep Salvany, Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya, 1920)

Tossa de Mar - Capella de la Mare de Déu del Socors (Foto: Albert Esteves, 2013)

Tossa de Mar - Capella de la Mare de Déu del Socors, campana

Tossa de Mar - Capella de la Mare de Déu del Socors, campana (Foto: Albert Esteves, 2013)

Situació Carrer Socors
Va ser feta construir l'any 1593 pel patró mariner Antoni Caixa en agraïment per haver sobreviscut a un naufragi. En aquella època aquest emplaçament estava força allunyat del nucli habitat, la Vila Vella, però es trobava arran del camí ral que anava a Girona. El seu aspecte actual és en gran mesura fruit d'una reforma del segle XVIII. És un edifici de planta rectangular amb portal d'arc rebaixat, fornícula i ull de bou. Al capdamunt hi ha una senzilla espadanya que substitueix l'espadanya doble destruïda l'any 1936. La campana té una inscripció amb la data de 1943. També es va cremar un magnific retaule barroc atribuït a Pau Costa.

En aquesta capella es rep el pelegrí de Tossa durant el Vot Popular, una popular tradició tossenca, de tornada de Santa Coloma de Farners.