Capella de la Mare de Déu de Gràcia
(Tossa de Mar - La Selva)

Tossa de Mar - Ermita de la Mare de Déu de Gràcia

Tossa de Mar - Ermita de la Mare de Déu de Gràcia (Foto: Miquel Serrano, Patrimoni GenCat, 2006)

Situació Camí de Tossa a Sant Grau
Situada en un punt intermedi entre Tossa i Sant Grau, l'antiga capella de la Mare de Déu de Gràcia, ara enrunada, té un origen incert. De l'estudi de les restes es dedueix que era una construcció de planta rectangular amb absis semicircular, d'època romànica. Però no hi ha cap document que l'esmenti abans del segle XVII quan s'hi va afegir, a la banda de ponent, una altra construcció de planta quadrada. Algun estudiós a llençat la hipòtesi de que es podria tractar de l'església de Sant Lions, esmentada el 966. Va ser enderrocada durant la Guerra del Francès.