Apartaments Búnquer
(Tossa de Mar - La Selva)

Tossa de Mar - Apartaments Búnquer (Foto: Albert Esteves, 2011)

Tossa de Mar - Apartaments Búnquer (Foto: Institut Cartogràfic de Catalunya, 2011)

AutorGerardo Hausmann Tarrida
Situació Av. Sant Raimon de Penyafort
Dins del que es coneix com a arquitectura turística o arquitectura del sol, tan criticable en general, hi ha alguns projectes que s'escapen de la mediocritat i la manca de respecte per l'entorn que palesen la major part de blocs d'hotels i apartaments de la nostra costa. Un d'aquests casos és el conjunt d'apartaments coneguts com el Búnquer, a primera línia de mar, en un tram rocallós entre les platges del Reig i la Mar Menuda, una obra de Gerardo Hausmann dels anys 1973/75.

Els apartaments s'adapten al penya-segat adoptant un perfil esglaonat, seguint el pendent natural. D'altra banda, els paraments vistos són unes grans jardineres que evoquen el rocam i que permeten el creixement d'arbustos i plantes que afavoreixen la integració del conjunt en el paisatge.