Castell d'en Plaja
(Lloret de Mar - La Selva)

Lloret de Mar - Castell d'en Plaja (Foto: Frederik Questier, 2003)

Lloret de Mar - Castell d'en Plaja (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorIsidre Bosch Bataller
Situació Passeig de Sa Caleta
Xalet d'aspecte casteller projectat l'any 1935 per encàrrec de Narcís Plaja, i acabat després de la Guerra Civil. Està situat a la mateixa vora del mar, damunt les roques, prop de la platja de Sa Caleta, i s'ha convertit en una de les icones turístiques de Lloret, tot i que es tracta d'un habitatge privat, no visitable. Hi contribueix el fet que molts visitants i turistes creuen que es tracta d'un veritable castell medieval. Certament era aquesta la pretensió del seu promotor, edificar un castell neomedieval amb torres emmerletades, fet amb pedra extreta en gran part del mateix terreny. L'obra, tanmateix, va restar inconclusa.