Sant Pere del Bosc
(Lloret de Mar - La Selva)

Lloret de Mar - Sant Pere del Bosc

Lloret de Mar - Sant Pere del Bosc (Foto: Miquel Serrano - Gencat.cat, 2006)

Lloret de Mar - Sant Pere del Bosc (Foto: Amador Alvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2008)

Lloret de Mar - Sant Pere del Bosc (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Camí de Sant Pere del Bosc
InterèsEspecial interès Interessant
L'església de Sant Pere del Bosc va ser una capella eremítica, esmentada des del segle XIV, que l'any 1694 es va unir a la comunitat de Sant Pere de Galligants després que l'església resultés malmesa per un atac dels francesos. L'any 1759 va ser reconstruïda en estil barroc.

Després de la desamortització, el 1860 va ser adquirida per Nicolau Font i Maig, comte de Jaruco, un indiano enriquit a Cuba, que el 1898 hi va edificar un gran casal senyorial i va refer l'església en estil neogòtic, un temple de tres naus amb un destacat campanar coronat amb un afilat pinacle.

Un dels hereus de Nicolau Font, Agustí Cabanyes, hi va fundar un asil l'any 1922.