Monument a Nicolau Font
(Lloret de Mar - La Selva)

Lloret de Mar - Monument a Nicolau Font

Lloret de Mar - Monument a Nicolau Font (Foto: Miquel Serrano. Patrimoni.gencat, 2006)

Lloret de Mar - Monument a Nicolau Font (Foto: Miquel Serrano - Patrimoni.gencat, 2006)

Lloret de Mar - Monument a Nicolau Font (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1916)

Situació Sant Pere del Bosc
Davant del gran casal de Sant Pere del Bosc hi ha l’estàtua del seu promotor, Nicolau Font i Maig (1830-1908), conegut com el comte de Jaruco, un indiano enriquit a Cuba que va adquirir la finca i la capella després de la desamortització. L’estàtua va ser erigida el 1911 pels seus nebots i hereus, Agustí i Pius Cabanyes. Mostra, dalt d’un pedestal, la figura asseguda de Nicolau Font, amb l’esguard enfilant el santuari, a la cripta del qual reposen les seves despulles.