Casa Saladrigas
(Blanes - La Selva)

Blanes - Casa Saladrigas

Blanes - Casa Saladrigas (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorIsidre Puig Boada
Situació Pg. Roig i Raventós, 2 / Pg. Mestrança, 73
Aquesta és una casa d'estiueig força atípica, donat que ocupa un solar estret i allargat que dona a tres carrers. La composició de les façanes és irregular, alternant obertures quadrangulars amb altres de rodones o de mig punt. Totes estan emmarcades amb pedra artificial, les de la planta baixa de color gris i la resta de color vermellós. A les dues cantonades hi ha sengles balcons en angle, amb llosana motllurada amb motius vegetals i marins -estrelles, caragols, petxines-i remarcable barana, també estrellada, de forja. Conté un vitrall de gran efecte a l'interior. Va ser projectada per Isidre Puig Boada l'any 1925.

Els Saladrigues eren propietaris d'una gran fàbrica tèxtil al Poblenou de Barcelona.