Ajuntament
(Blanes - La Selva)

Blanes - Ajuntament, detall

Blanes - Ajuntament, detall (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorMartí Sureda Deulovol
Situació Pg. de Dintre, 29 / Plaça dels Dies Feiners
L'obra original de la Casa de la Vila es va fer cap a la fi del segle XVII i va ser rehabilitada el 1929. D'aquella època és la façana que dona a la plaça dels Dies Feiners, on destaca el gran portal adovellat presidit per la creu dels Blanes. L'any 1954 es van realitzar els esgrafiats que envolten les finestres dels dos pisos superiors. La resta de l'edifici és de 1866: La façana principal, simètrica, presenta un cos central lleugerament avançat on hi ha la porta principal i el balcó noble, emmarcat entre pilastres. Corona el cos central l'escut de la vila entre garlandes.