Casa del Poble
(Blanes - La Selva)

Blanes - Casa del Poble, façana de muntanya (Foto: Albert Esteves, 2011)

Blanes - Casa del Poble, detall

Blanes - Casa del Poble, detall (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Pg. de Dintre, 18 / Pg. de Cortils i Vilalta
La Casa del Poble va ser fundada l'any 1905 com a institució cultural, política i recreativa. L'edifici actual es va construir entre 1925-1926. És un edifici a tres façanes que dona al passeig de Dintre i al passeig Marítim. Totes dues façanes, de composició diferent, estan inspirades en models clàssics, molt del gust noucentista. La façana de mar s'obre amb tres grans arcades a la planta baixa, balcó de planta sinuosa amb balustrada i tribuna al pis superior. La façana de muntanya té una porta rectangular entre columnes, un balcó central i una galeria al pis superior.