Antiga Casa Falgueres (la Farmàcia)
(Hostalric - La Selva)

Hostalric - Antiga casa Falgueres, detall

Hostalric - Antiga casa Falgueres, detall (Foto: Albert Esteves, 2011)

Hostalric - Antiga casa Falgueres (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Major, 59 / Plaça de la Vila
És un dels edificis més remarcables del nucli antic, per les seves dimensions i l'esplèndida façana que s'aboca a la plaça de la Vila. D'origen medieval tardà (segle XV), ha estat reformada en època contemporània tot mantenint la major part d'elements antics i introduint-ne de moderns dintre d'un criteri harmònic i respectuós amb el conjunt. Hi destaca el gran portal adovellat i les finestres i balcons emmarcats amb pedra. A la façana que dona al carrer Major hi ha una finestra coronella trigeminada que conserva els capitells de les columnetes i les impostes esculpides dels brancals.

La restauració, molt respectuosa amb l'estructura i elements originals i alhora valenta amb les incorporacions modernes, va ser duta a terme per l'arquitecte Arcadi Pla Masmiquel (Girona, 1945) entre 1976 i 1978.