Imatge romànica de la Mare de Déu del Vilar
(Blanes - La Selva)

Blanes - Imatge de la Mare de Déu del Vilar

Blanes - Imatge de la Mare de Déu del Vilar (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Santuari del Vilar
Segons la tradició popular, la imatge va ser trobada per una jove pastora l'any 1012. Però en realitat la imatge de fusta policromada de la Mare de Déu del Vilar és d'estil romànic, d'inicis del segle XIII. Va ser salvada de l'incendi intencionat de 1936 gràcies a la intervenció de Sebastià Llorens, assassinat posteriorment.

Segons l'especialista Antoni Noguera i Massa, es pot considerar una mostra exemplar del tipus marítim de marededeus: vel voladís de la Mare, mà dreta vertical que manté una petita esfera, mantell amb desplegament vertical des de l'espatlla esquerra, corona en forma d'ampla banda, simetria i frontalitat absolutes, asseguda sobre escambell, esguard cap a l'infinit i acusada desproporció entre les cames i el cos.