Castell-palau del Baró de Quadres
(Massanes - La Selva)

Massanes - Palau Quadres

Massanes - Palau Quadres, detall façana

AutorJosep Puig i Cadafalch
Situació Trencall a l'esquerra de la carretera que porta al nucli de Massanes
InterèsEspecial interès Interessant
El primer baró de Quadres va ser Manuel Quadres i Feliu, industrial d'origen vigatà que va obtenir-ne el títol l'any 1900. Aquell mateix any va encarregar la construcció d'un castell-palau a Massanes i poc després el palau Quadres, a Barcelona, obres projectades totes dues per Josep Puig i Cadafalch.

És un gran casal de planta quadrada, amb torres emmerletades als angles i un capella neogòtica a la part del darrere. La façana principal presenta portal adovellat amb un escut heràldic al damunt. El primer pis s'obre amb finestres coronelles i el superior mostra una galeria a l'estil de l'arquitectura civil del segle XVI. L'obra s'inscriu dins l'estil goticista de la primera etapa modernista de Puig i Cadafalch.