Sant Pere Desplà
(Arbúcies - La Selva)

Arbúcies - Sant Pere Desplà (Foto: Albert Esteves, 2011)

Arbúcies - Sant Pere Desplà, pintures romàniques

Arbúcies - Sant Pere Desplà, pintures romàniques (Foto: I.Forts - M.Pibernat - Invarquit, 2005)

Situació Crtra. antiga d'Arbúcies a Viladrau, km 7
InterèsEspecial interès Interessant
Capella romànica situada al costat de la masia de cal Ferrer. Està documentada des de l'any 923, però l'edifici original ha de ser anterior ateses les pintures preromàniques, força malmeses, que hi ha al seu interior, descobertes l'any 1983 durant les obres de restauració. És un temple de nau única, probablement del segle IX-X, modificat cap al XII-XIII per donar-li la seva fesomia actual. Està capçada amb un absis semicircular amb una finestra central de doble esqueixada. La volta, que no s'ha conservat, devia ser lleugerament apuntada. El mur de migdia correspon a l'obra preromànica. La porta compta amb dues arquivoltes recolzades en impostes, una d'elles decorada amb un senzill motiu geomètric.