Casetes del carrer Santa Bàrbara
(L'Hospitalet de Llobregat | Centre - Nucli antic - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Carrer de Santa Bàrbara (Foto: Albert Esteves, 2011)

L'Hospitalet de Llobregat - Carrer Santa Bàrbara

L'Hospitalet de Llobregat - Carrer Santa Bàrbara (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carrer de Santa Bàrbara, 3-19
Entre el carrer de l'Església i la Riera de la Creu hi ha el carreró de Santa Bàrbara. És un carrer de gran interès perquè conserva un conjunt de casetes adossades que es conserven inalterades des de la seva construcció al segle XIX. Són cases unifamiliars de planta i pis, a vegades denominades cases de cos, cobertes amb teulat a un sol aiguavés. Originalment, tenien un hort al davant, on ara hi ha el carrer. Podríem veure-les com un precedent dels moderns xalets adossats. En tot cas, constitueixen una mostra excepcional de com era l'Hospitalet abans de la seva explosió demogràfica a començament del segle XX.